//

Анонс: У Києві пройде мистецька акція «Намалюємо світ разом»

У неділю, 18 вересня о 14:00 на Аскольдовій Могилі у Києві, пройде відкрита мистецька акція  «Намалюємо світ разом», присвячена екологічному дню Бога Творця.


Особливий гість акції – відомий сучасний українсько-вірменський художник  Борис Єгіазарян.


Головна мета акції – закликати до усвідомлення відповідальності кожної людини за створений Богом світ. Усі бажаючі, малі та дорослі, зможуть відтворити своє бачення світу природи у спільному малюнку, або ж створити свої особисті «картини» – організатори приготували для цього усе необхідне.


Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит виголосить проповідь у намірі збереження створеного Богом світу під час Божественної Літургії, що буде передувати акції і почнеться о 12-30 у церкві св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі.


Акція «Намалюємо світ разом» ініційована та проводиться Українською Греко-Католицькою Церквою за підтримки Патріаршого товариства святого рівноапостольного Великого київського князя Володимира.

 


Повідомила Oлена Ганцяк-Каськів

Розклад заходів на неділю:


12:30 – 13: 45     Божественна Літургія для дітей за участю Блаженнішого Любомира (Гузара), Архиєпископа-емерита УГКЦ


14:00 – 16:00      Відкрита акція спільного малюнку «Намалюємо світ разом!»


Довідка:


День Творця, або День Створіння був започаткований у 1989 році Константинопольським Патріархом Димитрієм І. Відтоді у цей день дедалі більше християн в усьому світі об’єднують свої зусилля на благо довкілля,  дякують Богу за створений світ і моляться про збереження і спасіння усього створіння, яке «стогне і страждає в тяжких муках» (Рим. 8, 22).


2011 рік проголошений Організацією Об’єднаних Націй міжнародним роком лісів. З огляду на це, Всесвітня Рада Церков закликає до молитов за збереження лісу.


Джерело: www.ugcc.org.ua