//

Анонс часопису «Католицький Вісник» No. 8, 2011

Щороку "КВ" присвячує один з номерів Воскресінню Христовому. А що ж нового буде на Великдень 2011 року?

 

 


Номер відкриває "Слово Папи". Цього разу Святіший Отець розповідає нам про смерть та Воскресіння Христа - надприродні ліки від смерті, що провадять нас до Вічності.

 

Філософія - слугиня теології? Декрет про реформу філософської освіти у католицьких навчальних закладах проголосив зразковим томістичний метод пізнання дійсності. Детальніше - у рубриці "Апостольські палаци". Тут ви також знайдете огляд візиту Блаженнішого Святослава Шевчука до Риму.

 

Завдаток спасіння - в Дарах Святого Духа. Які вони, хто і коли їх уділяє? Про Таїнство Миропомазання або Конфірмацію читайте у рубриці "Церква в Україні".

 

Живопис та література, спів та скульптура, архітектура та театр - це сфери, де людина є покликана віддати Господу належну славу та осягнути радість співтворіння з Ним. Найвизначніші приклади мистецтва про Воскресіння Христа у темі номера - "Великдень у мистецтві".

 

На прикладі постатей Старого Завіту Агар, Сари та Аврама можна побачити як імітацію духовного життя, так і пошук істини. Про те, як полишити вдавання і почати жити справжнім духовним життям, розповість о.Роман Лаба OSPPE у "Школі віри".

 

Як ставляться до Великодня люди навколо нас? "КВ" запитав їх про це. Відповіді знайдете у рубриці "Соціум".

 

В цьому числі "КВ" - останній матеріал з циклу про постабортний синдром. Трагедія аборту зачіпає життя не лише вбитої дитини, а й матері та інших її дітей. Спільниками вбивства є також лікарі, медсестри, власники та директори абортаріїв. Проте найбільший тягар страждань несуть матері, котрі зробили аборт, та діти, які народжуються після цього. Як стати на шлях зцілення та знову відчути радість життя? Шукайте у рубриці "Домашня Церква".

 

Також у свіжому "КВ" ви знайдете коментарі до Літургійних читань та літургійний календар латинського та візантійського обряду, рецепт бульйону для папи Йоана Павла ІІ, привітання та оголошення. А разом із "Вервицею мандрів" ми вирушимо до Гробу Господнього в Єрусалимі.

 

Радісно пережити Воскресіння Господнє маленьким читачам та їхнім батькам допоможе  рубрика "Батьки і діти". Тут, як завжди, на них чекає цікава великодня саморобка та казка "Вітерець-Благовісник". Коли ви триматимете в руках це число "КВ", то всюди вже радісно лунатиме "Христос Воскрес! Воістину Воскрес!" Зі світлим святом Великодня, дорогі читачі!

 


"КВ" - двотижневик католиків України, до 2008 р. відомий як "Парафіяльна Газета". Кожен часопис - мов маленька енциклопедія, призначена збагатити життя Церкви в Україні та кожного українського католика зокрема. Тут є і свіжі новини з життя Церкви в Україні та світі, сучасні катехитичні матеріали, католицький погляд на культуру, суспільство та історію... Батьки та діти також знайдуть в часописі багато цікавого для свого зростання у вірі. Запитуйте "КВ" у своїх парафіяльних кіосках або шукайте у додатку до каталогу у будь-якому відділенні "Укрпошти". Передплатний індекс - 01101, тел. редакції у Києві - (044) 503 30 22.

Видавництво "Кайрос"

 

Джерело: Католицький медіа-центр