//

Американський Gateston Institute опублікував доповідь про переслідування християн в світі за жовтень 2012р

 Американський Gateston Institute опублікував чергову доповідь про переслідування християн в мусульманських країнах за жовтень.


Автор доповіді вважає, що регулярні гоніння на християн приймають часом «характер пандемії». Доповідь також доводить, що антихристиянські настрої випливають із самого світогляду, обумовленого шаріатом.


У тексті доповіді описуються випадки нападу на церкви, насильства і вбивства християн, а також їх дискримінація.

 

Серед країн, в яких мали місце переслідування християн, значаться не тільки ісламські держави, але й такі, як Канада, Швейцарія і Боснія.


Згідно з доповіддю, у зв'язку із зростанням ісламізації Боснії, відзначений відтік християн з країни. У Швейцарії мусульмани протестували проти знаку хреста на рекламі компанії «Swiss International Airline», називаючи емблему «образою своїх релігійних почуттів». Керівництво компанії вибачилося перед мусульманською громадою.


Новина про вбивство 30 студентів-християн в одному з університетів на півночі Нігерії стала однією з найбільш обговорюваних в міжнародних ЗМІ в жовтні. У жовтні по цій африканській країні прокотилася хвиля нападів на християнські громади різних деномінацій. Більше 10 людей вбито, близько 100 отримали поранення.


Численні також повідомлення про викрадення християнок в Єгипті та Пакистані, які, як правило, закінчуються насильницьким наверненням дівчат в іслам. З Ірану продовжують надходити новини про арешти християн «домашніх» церков. У жовтні до в'язниці потрапили близько 30 віруючих. В Індонезії жовтень був відзначений черговими акціями влади щодо закриття протестантських храмів.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru