//

Американські католики пройшли 100 миль у «Марші за релігійну свободу»

У базиліці Національної Святині Непорочного Зачаття у Вашингтоні закінчився «Марш за релігійну свободу». Окрім молитви за свободу віросповідання у Сполучених Штатах, марш був протестом і спонукою для пробудження свідомості суспільства щодо закону про охорону здоров'я, який починає діяти від 1 серпня цього року. Закон зобов'язує всі без винятку установи, а також і католицьких роботодавців, фінансувати страхові поліси, які включають процедури стерилізації, контрацептивні та абортивні засоби.

 

Довжина маршруту, який пройшли протестувальники, становила сто миль (приблизно 160 км). У марші взяли участь американці від восьми до сімдесяти років, вони зупинялися тільки на перекуски та на молитву. Ночі проводили в наметах або у приміщеннях місцевих парафіяльних церков. Учасники були здивовані, що звичайні люди, яких вони зустрічали дорогою, часто нічого не знали про новий закон. Найбільше запитань виникало щодо так званих винятків для релігійних установ. Багато американців не знають, що Католицька Церква не підпадає під цей виняток. Згідно з визначенням, яке сформулював уряд, «релігійна установа» є організацією, в якій працюють тільки послідовники цієї ж релігії, які їй служать.

 

Демонстранти маршу наголошували, що в дорозі утвердились у переконанні, що вони беруть участь у важливій для країни події, як Христові воїни.

 

Однак на «Марші за релігійну свободу» протест американських католиків не скінчиться. Через два дні в США розпочнеться друга молитовно-протестувальна акція під назвою: «Два тижні для свободи», що її організував Американський єпископат.


За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va