//

AMECEA: заклик у справі Судану та Сомалі

До солідарність з Південним Суданом закликали учасники засідання Товариства Конференцій Єпископів Східної Африки (AMECEA) у столиці Кенії Найробі. В опублікованому повідомленні єрархи Африки звернулися до найважливіших  питань.


Єпископи східної Африки закликали Вселенську Церкву і міжнародну спільноту допомогти Південному Судану, в тому числі і матеріальними ресурсами. На їхню думку, це допоможе стабілізувати ситуацію в регіоні, не беручи до уваги, конфлікти в Абиєї та Дарфурі. Єпископи закликають католиків всього світу молитись за припинення багатолітньої війні в Сомалі.


Учасники зустрічі в Найробі звертають увагу на важливу роль вірних мирян, котрі займають керівні посади в уряді, державних службах або в політиці. Вони повинні отримати сталу релігійну формацію, щоб бути людьми віри і свідчити в суспільному житті. Єпископи Східної Африки вирішили, що в католицьких школах і у африканських військових підрозділах будуть знаходитись  священики, котрі будуть видимим знаком і допомогою в духовному зростанні підопічних.


За матеріалами Radio Watykańskie