//

80 років Ватиканське радіо готує серця до прийняття Істини

29 вересня в день святих архангелів Михаїла, Гавриїла і Рафаїла коло Гроту Люрдської Божої Матері у Ватиканських садах пройшла урочиста св.Літургія, яка стала кульмінаційним моментом святкування 80-річчя Ватиканського радіо. Саме святий архангел Гавриїл є небесним покровителем цього ЗМІ.


Сьогоднішню літургію очолив кардинал Держсекретар Тарчизіо Бертоне. У своїй проповіді він закликав направити свої думки до 12 лютого 1931 р., дня коли голос Пія XI вперше прозвучав в ефірі Ватиканської радіостанції і таким чином з'явилася можливість почути голос Папи в усьому світі. "Єпископ Риму, пастир Вселенської Церкви, звертаючись до народів світу, проголошував їм Слова Ісуса і запрошував кожну людину прийняти Слово Отця, який став людиною, для нашого спасіння", - зазначив єрарх. Кардинал підкреслив, що Пій ХІ, розуміючи потенціал радіо, вирішив, що Апостольська Столиця повинна мати свою радіостанцію, завдяки якій голос Понтифіка міг би досягати до кінців землі. "Сьогодні, після 80-ти років ми визнаємо далекоглядну мудрість цього рішення, яке відкрило нові шляхи для проповіді Євангелія", - сказав кардинал Бертоне.


Держсекретар підкреслив, що радіо, як і інші сучасні засоби комунікації, передаючи послання Церкви, відіграє важливу роль у підтримці її місії і може підготувати серце до прийняття Істини. "У цій місії на радіо покладено важливе завдання - нести своїм слухачам навчання Римських первосвящеників і Церкви. Тобто не тільки повідомляти про діяльність Папи, але вірно пояснювати істини, яких навчає Церква, особливо в питаннях віри і моралі ", - сказав кардинал Бертоне.


За матеріалами: Ватыканскае радые