//

200-річчя храму Господнього с. Любині на Яворівщині

«200 років – це час недосяжний для людини, але бачимо, що Ваша парафія цей вік досягла, тому що в свій час Ваші рідні прародичі, як також і Ви зуміли зберегти цю віру». – Такі слова сказав Преосвященний владика Венедикт єпископ-помічник Львівський, 2 серпня 2012 р. під час відвідин прафії св.. пророка Іллі с. Любині, Краковецького протопресвітерату (Яворівський р-н) з нагоди святкування ювілею парафіяльного храму.

 

Архиєрея в цей день радо зустрічали протоієрей Борис Ковальчук адміністратор цієї парафії разом із священнослужителями сусідніх парафій та чисельною спільнотою однієї з найвіддаленіших громад Львівської архиєпархії.

 

«Коли подивитися на наше життя і життя цього пророка ми побачимо не раз велику різницю. Життя в правді, яким жив пророк Ілля не є легке. Для нас не є просто жити в правді, найперше самих з собою. Часто ми є свідомі що поступаємо в тих чи інших випадках нечесно, але знаходимо в собі оправдання, бо всі так роблять» - сказав владика Венедикт у своїй проповіді під час Архиєрейської Божественної Літургії

 

«У 1934 році в нашому храмі була Архиєрейська Літургія і через неповних 80 років до нашого храму приїхав Архипастир. Це для нас дуже мила, приємна та урочиста подія» - такими словами  о. Борис Ковальчук розповів про історію цієї парафії.

 

По завершенні Літургії владика привітав усіх іменинників названих в честь пророка Іллі.

 

Відтак на церковному подвір’ї відбувся Чин водосвяття та освячення хреста для майбутнього храму, який дуже швидко росте поруч із давньою церквою та благословив нові фани, які в скорому часі з Божою поміччю будуть використовуватися вже в новому храмі.

Роман Соколенко,
Прес-служба Львівської архиєпархії

 

Проповідь Преосвященного владики Венедикта, єпископа-помічника Львівського на празник Святого пророка Іллі: