//

130 тисяч людей врятували італійські оборонці життя

130 тисяч врятованих людських істот – такий результат діяльності Осередків Допомоги Життю, які існують в Італії з 1975 року. Ці дані оголошено під час їх конференції у Флоренції. Церковна ініціатива привела до виникнення волонтерської організації молодих працівників служби охорони здоров’я як противаги до рекламованого в той час аборту, і з часом вона стала підтримкою Руху за Життя.

 


На сьогоднішній день в Італії діє понад 300 інституцій такого плану, які працюють з проблемами так званих важких а бо небажаних вагітностей. Осередки Допомоги Життю підтримують молодих матерів в часі вагітності і допомагають опікуватись новонародженими. Останні роки організація допомагає також нелегальним іммігранткам, які чекають народження дитини.

 


Під час флорентійської конференції було підкреслено, що зачате життя не має національності, а кожна вбита дитина це втрата не лише для держави, а і для всього людства.

 


Важливим досягненням констатовано прийняття Європейським Трибуналом Справедливості закону про заборону патентування стовбурових клітин, добування який пов’язане зі знищенням ембріонів.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie