//

“Навчи нас, Великий Папо, як життя прожити свято!”

«Блаженний Папа Іван Павло ІІ» – саме так називався дитячий табір, який відбувався з 23 по 30 червня, організований Чернечою Родиною Воплоченого Слова, і проходив у мальовничому селі Люча Косівського району Івано-Франківської області. Отці та сестри віддавалися цілковито для приготування і проведення такого цінного літнього заходу. Близько 100 учасників відправилися від Храму Різдва Христового при єпископській резиденції до села Люча на Косівщині.


Прибувши на вказане місце, дітей з відкритими обіймами зустріла місцева школа, де вони і розмістилися. Цього ж першого дня всіх дітей було поділено на чотири команди, які називалися: «ЛЬОЛЕК» (що відображали дитячі роки Папи Івана Павла ІІ), «КАРОЛЬ» (священиче та єпископське служіння), «ІВАН ПАВЛО ІІ» (період понтифікату) та «БЛАЖЕННИЙ» (від моменту проголошення його Блаженним).

Чому такий великий акцент саме на особі Блаженного Папи Івана Павла ІІ? А тому, що в час проведення цього табору, наша Греко-Католицька Церква (а разом з нею і вся Україна) святкувала десятиріччя приїзду в Україну Великого Папи (так назвав його теперішній Папа Бенедикт XVI в день беатифікації), яке припадало на 23-27 червня. Тому провідною темою всього табору став Блаженний Папа Іван Павло ІІ.


В часі табору діти мали дуже багато часу, присвяченого спільним іграм, праці, навчанню Катехизмових частин (про Церкву), а також, що найголовніше, мали можливість бути на щоденній Святій Літургії та приймати Святі Тайни Сповіді та Причастя. Саме на цьому постійно наголошувалося протягом усього табору, бо тільки це допоможе нам примиритися з Богом та бути Його вірними друзями, а цього постійно прагнув, через що і осягнув вічного блаженства в Царстві Небесному Папа Іван Павло ІІ, а Свята Церква підтвердила це, проголосивши його Блаженним 1 травня 2011 року Божого.

 

В часі табору діти навчилися працювати в групах, змагаючись між собою та заробляючи такі важливі для кожного бали та нагороди. Вони придумували гасло та гімн своїх команд. Для здобування балів їм прийшлося і виконувати високоінтелектуальні завдання, розгадуючи загадки та приймаючи участь у різного роду вікторинах; змагатися у спортивних видах, таких як футбол (при чому і хлопці і дівчата – останнім це припало до душі найбільше) та бейсбол; вигадуючи різні короткі сценки-представлення, казки та інші виступи, які кожного вечора демонстрували на таборовій «великій» сцені.

 

Проте головним днем усього табору став понеділок 27 червня, коли Папа Іван Павло ІІ, закінчивши візит до України повертався до Ватикану. Але перед своїм поверненням завітав у село Люча, де саме відбувався дитячий табір. Діти з великим нетерпінням очікували на приїзд такого великого гостя. Його вийшли привітати всі учасники табору, приготувавши невеличкі привітальні виступи. Роль Папи грав о. Ігор Тузик, ІІІ Чин ВС, Капелан дитячого табору.

 

З великим захопленням та ентузіазмом проходили всі дні табору, так і незчулися, як прийшов час повертатися додому. З великою радістю від гарно проведеного часу та одночасно з тугою у серці діти сідали в автобус, який мав відправити їх з чудової країни дитячих мрій назад у реальність.


Табір закінчився, але в дитячих серцях надовго лунатимуть слова цьогорічного гімну, які лунають з дитячих сердець:


«Навчи нас, Великий Папо,
Як життя прожити свято,
В добрі чи в буревії, –
Все Твоє, Маріє»


Сподіваємося, що цей табір дійсно навчив дітей більше любити ближнього, найкраще віддавати іншим, бути дружніми, люб’язними, щирими, відвертими а головне любити усіх, як це роблять справжні святі, що яскраво показував своїм життям Блаженний Папа Іван Павло ІІ, за що і отримав нетлінний вінець слави з рук Всемилостивого Господа.


Блаженний Папо, Іване Павле ІІ, моли Бога за нас грішних!


Джерело: Прес-центр Згромадження Воплоченого Слова