//

«Єдиний порятунок для світу – Христос», − Архиєпископ Домінік Мамберті

«У нашому світі зло є скрізь, але не за ним буде останнє слово», – заявив у Нью-Йорку глава папської дипломатії.

 

На лекції в одному з католицьких університетів Архиєпископ Домінік Мамберті згадав про 10-ту річницю терористичної атаки на Сполучені Штати. Він наголосив, що для всього людства ця подія була моторошним досвідом зла. І тому Іван Павло II нагадав світу колись, що зло не матиме останнього слова. Однак такий, повний надії, погляд на історію світу характерний тільки для християн, − застеріг дипломат Ватикану. − Це не виникає з їхніх благих намірів, це дар Христа. І саме тому, що Він є єдиною відповіддю на проблеми нашого світу.

 

Посилаючись на свій досвід різних дипломатичних місій Святого Престолу, Архиєпископ Мамберті зазначив, що сьогодні світ потребує конкретного свідка християнської любові. Протягом багатьох років її втіленням були місіонери, які покинули безпеку і процвітання західного світу, і вирушили за тридев'ять земель, щоб там жити серед найбідніших верств населення. Плодом християнської любові були також католицькі лікарні та університети. Останні тепер відграють особливо важливу роль, тому що, як уже зазначав Павло VI, причиною страждання в нашому світі є відсутність чіткого мислення. Треба, щоб католицькі університети сьогодні вбереглися від вузького бачення людини, в якому не залишається місця для етичної і релігійної сфери.

 

«Тільки Христос може зцілити наші глибокі рани і обіцяти повноту життя для людства, яке добиває насильство, страх і пригноблення», − сказав глава дипломатії Ватикану в Католицькому Університеті Св. Івана в Нью-Йорку. Приводом для цього було присвоєння йому звання почесного доктора. Слід додати, що університет тісно співпрацює з папською дипломатією, забезпечуючи підтримку делегації Ватикану в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку.

 

 

За матеріалами wiara.pl