//

«Учасники Параолімпійських ігор достойні не меншої уваги, ніж олімпійці», – єпископи Англії

 «Параолімпійські ігри - це можливість для суспільства побачити і визнати потенціал кожного свого члена», - заявила єпископська конференція Англії і Уельсу.

 

«Цю можливість не варто упускати, - стверджує Крістіна Гангемі, відповідальна за роботу з інвалідами в єпископської конференції Англії. - Параолімпійські Ігри є унікальним прикладом віри в рух і місцем, де всі розкривають найкращим чином свої здібності». Тому, - продовжує Гангемі, важливо «ставитися до Параолімпійських Ігор з точно таким же натхненням й увагою», як і до Олімпійських ігор, що пройшли в Лондоні з 27 липня по 12 серпня. «Параолімпійські ігри вражають. Для участі в них спортсмени наполегливо тренувалися, проходячи через ті ж злети і падіння, що й олімпійські учасники», - каже Гангемі.

 

Як повідомив Джеймс Паркер, відповідальний від англійської єпископської конференції з координації Ігор 2012, восьмого вересня в 12.30, в кафедральному соборі св. Георгія в Саутворк, буде служитися Меса подяки на честь закриття Параолімпійських ігор. «Ми сподіваємося, що параолімпійські спортсмени минулого і сьогодення, католики, інші християни, послідовники інших вірувань, і навіть невіруючі, будуть присутні на Месі», - сказав Паркер, - «щоб разом прославити і подякувати Богові за цінний потенціал, що ховається в кожному житті , і особливо за те, як він розкривається через спорт».

 

Україну На Параолімпійських іграх, які з 29 серпня по 9 вересня пройдуть у Лондоні, представлять 155 спортсменів.

 

Очікується, що на Параолімпійські ігри 2012 року в Лондон приїдуть 4200 спортсменів із 160 країн світу, які розіграють 503 комплекти нагород у двадцяти видах спорту.

 

Джерело: CREDO