//

«У сучасному суспільстві … людина почуває себе дуже самотньо», - Блаженніший Святослав

«У сучасному суспільстві, по мимо того, що дуже розвинуті засоби масової комунікації, людина почуває себе дуже самотньо. Молодь каже, що вона самотня, бо її не чують і не розуміють, старші скаржаться, що вони самотні, бо на них мало звертають уваги», - таку думку висловив Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, у проповіді під час Літургії до Святоуспенської Унівської Лаври з нагоди XVIII пішої прощі. За словами Блаженнішого, цю «самотність може подолати правдивий Бог і чоловік, яким є Спаситель Ісусу Христос».

 

На завершення Літургії, у якій взяли участь приблизно шість тисяч паломників, о. Теодор Мартинюк, ігумен Святоуспенської Унівської Лаври, подарував Блаженнішому Святослву ікону Унівської Богородиці із соломи, яку зробила представниця спільноти нечуючих із храму Святого Михаїла зі Львова. Крім того, ігумен висловив слова вдячності Главі УГКЦ, за те, що Він серед монастирів найперше відвідав обитель, від моменту вибору його Главою УГКЦ.

 

Крім того, напередодні ввечері, Владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії провадив цілонічні богослужіння та розважання. Вночі прочани здійснили похід зі свічками на Чернечу гору.

 

Слід відзначити, що після обіду запланована зустріч Блаженнішого Святослав із монахами Святоуспенської Унівської обителі.

 

Пригадуємо, що XVIII молодіжна піша проща «Львів-Унів» проходила 13 - 15 травня 2011 року. Проща до Унева розпочалася Божественною Літургією у церкві Св. Архистратига Михаїла на вулиці Винниченка у Львові 13 травня 2011 року о 7-00. О 9-00 прочани вирушили зі Львова. До Унева прочани прибули надвечір 14 травня.

 

Департамент інформації УГКЦ