//

«Парафіяльні зустрічі» розпочалися у м. Пустомити на Львівщині

17 жовтня 2012 року на парохії Успення Пресвятої Богородиці, у місті Пустомити на Львівщині розпочалися «Парафіяльні Зустрічі», які організовує Комісія УГКЦ Справедливість і Мир.


Разом із представниками Комісії о. Олегом Лукою та п. Ярославом Заричанським, гостем парохії був п. Зенон Боровець, доцент ЛУ «Львівська Політехніка» та відомий катехит, який у присутності шестидесяти осіб представив тему важливості особистого доброго прикладу життя особи, християнина: «Мир у парафіяльній сім᾽ї – мир у суспільстві». Науковець і фахівець звернув увагу на ті шкідливі звички і перешкоди сьогодення, які нищать та загрожують парафіяльному життю, родинному добру, суспільному і особистому розвитку. Коренем гуртування і  вдосконалення християн може стати парафія. Беручи за взір тексти Святого Письма, доповідач представив важливе повчання та жахливі приклади руйнування людини і суспільства перед лицем гріха, в основі якого є часто сліпе слідування моді, лихим звичкам, згубному впливу інформації від різних носіїв ЗМІ і т.д.. «Парафія, а отже, ми, покликані допомагати віднаходити і розвивати себе. А своїми діями ми здатні змінювати себе і тих, хто довкола нас на краще» – зауважив п. Зенон Боровець.


Активність парафіян здатна впливати і на соціальні процеси в суспільстві. Добрий приклад життя є завдатком доброго виховання послідуючих поколінь. Місцевий настоятель храму о. Юрій Чудяк подякував на завершення зустрічі організаторам заходу. Він запевнив у корисності «Парафіяльних зустрічей» не лише на їхній парафії, а також і у інших парафіях та єпархіях, як можливість активізувати та оживити парафіяльне життя.


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир