//

«Парафіяльні зустрічі» на Львівщині: «Від духовності до статевого виховання»

За ініціативи Комісії УГКЦ Справедливість і Мир продовжуються на Львівщині «Парафіяльні зустрічі», метою яких є оживити місцеве парафіяльне життя та мирянські рухи при парафіях.


23 листопада 2012 року на парафії церкви святого Олексія у Львові, була проведена чергова «Парафіяльна зустріч», яку проводив о. Олег Лука, заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир. Темою зустрічі була «Духовні основи життя християнина. Практичні поради, перешкоди та способи вирішення духовних потреб…». Доповідач зосередився на важливих моментах духовного життя, але зокрема, на чесноті «покори», яка служить золотою ниткою, фундаментальною ознакою духовності людини.


«Цього нас вчить сам Христос, Церква Христова і численні її святі, зокрема святий Ісаак Сирійський: «Благодать Божа дається не заради праці, ані практикування чеснот і навіть не заради подвижництва! А тільки заради народженої від цих практик смиренності» – наголосив о. Олег Лука.


Цього ж дня у рамках проекту «Парафіяльні зустрічі» відбулася чергова зустріч із парафіяльною молоддю міста та області у приміщенні актового залу Молодіжної громадської організації «Українська Молодь Христові» у Львові під назвою «Екологія статевих стосунків». Гостем та доповідачем була Галина Стик-Дацко, лікар-гінеколог, викладач та відомий катехит.


«Пізнання себе – це не тільки філософські роздуми, але велика правда духовного зросту. Від цього розпочинається і розвивається статеве виховання і його плоди». Дошлюбні статеві стосунки, природне планування сім᾽ї, гріхи аборту та їх наслідки, контрацепція – окремі пункти обговорення зустрічі, які супроводжувалися чисельними запитаннями у адрес доповідача та тривалою дискусією.


«Ми часто стаємо жертвами великої шкоди від гріхів нечистоти через те, що мало обговорюємо, фахово дискутуємо на ці теми в живих діалогах. Тому користь від таких зустрічей є беззаперечна і очевидна» – зазначила на завершення Галина Стик-Дацко.


За час проведення «Парафіяльних зустрічей» на Львівщині, які охоплюють актуальні проблеми і питання духовного, соціального, просвітницького та виховного характерів, їх учасниками стали вже більше 700 осіб. «Парафіяльні зустрічі» окрім визначених парафій Львівщини розпочинають своє поширення і далі по області. Зокрема, окремі парафії Яворівщини вже зголосилися долучитися до проведення таких зустрічей, що відбудуться у найближчому часі.


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир