//

«Отець Миколай є взірцем досконалого Христового священика і єпископа», - Глава УГКЦ у Київській семінарі

18 грудня, Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви відслужив Велику Вечірню у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії.

 

«Вхід Патріарха до нашої семінарії сьогодні вказує нам на те, що нарешті Господар є дома, тому що цей дім є домом нашого єпископа, домом, в якому ми стараємось, дивлячись на першоієрархів нашої Церкви, виховувати гідних та достойних священиків. Ми радіємо, що сьогодні Господар цього дому є з нами» ‑ сказав у привітальному слові до Блаженнішого Святослава ректор КТДС о. Петро Жук.

 

Глава УГКЦ відслужив Литію з нагоди празника святого отця нашого Миколая, архієпископа Мир Ликійських, Чудотворця.

 

На кінець Вечірні Первоієрарх звернувся до братії семінарії словами: «Направду тішуся, що те навечір’я нашого отця Миколая можу бути з вами. Отець Миколай є взірцем досконалого Христового священика і єпископа, тому що він у своїй особі показує як нас любить Господь Бог. Саме Він є обличчям тої Божої Любові, в якій ми з вами можемо жити». Зокрема Блаженніший наголосив на присутності братньої любові у семінарійному житті, яка повинна стати міцним фундаментом для майбутньої душпастирської праці на Христовій ниві.

 

Відтак Глава УГКЦ, вручив подарунки всім братам та сестрам, які працюють у семінарії. Також не залишився без дарунка і Блаженніший Святослав, який подарував від імені всієї спільноти ректор Київської семінарії о. Петро Жук. Після цього, у супроводі ректорату, Предстоятель ознайомився із семінарійним життям та загальним станом ремонтних робіт, які ведуться у КТДС, зокрема оглянув нещодавно придбаний для семінарії сусідній будинок.

 

По закінченні відбулася святкова вечеря, а також інсценізація, присвячена дню святого Миколая.

 

Повідомив бр. Павло Савка
Джерело: www.ugcc.org.ua