//

«Найбільш приємно мене вразили ви» – Блаженніший Святослав зустрівся з молоддю в Донецьку

Блажннніший Святослав зустрівся з молоддю у Донецьку в рамках відвідування Донецько-Харківського екзархату УГКЦ. Зустріч відбулася у каплиці Молодіжного центру на парафії Зіслання Святого Духа о 17.00. На зустріч з Главою УГКЦ прийшло чимало молоді – поза 200 осіб.

 

Окрім того, на початок зустрічі прийшли молоді подружжя зі своїми діточками, щоб отримати благословення для своїх діточок і родин. Блаженіший з радістю уділив усім діточкам і молодим батькам благословення, кожному висловивши добрі побажання і приємні слова.

 

Молодь зустріла Блаженнішого радісними оплесками і усміхненими обличчями. Опісля вступного привітального слова патріарха Святослава кожен міг поставити своє питання Блаженнішому. Цікаво, що «хвиля» питань розпочалася з глибоко духовних запитань – молодь питалася про віру, молитву, зокрема про особисту молитву патріарха Святослава, про те, як відчути і розпізнати покликання до монастиря та інших духовних життєвих шляхів тощо. Опісля йшли запитання різної тематики: про семінарійні роки навчання Блаженнішого, і про враження, отриманні від поїздки Донбасом та інші.

 

Щодо питання про враження від візиту в екзархат, Блаженніший відповів: «Найбільш приємно мене вразили ви – люди Донбасу», і підкреслив щирість і відкритість місцевих мешканців, пригадавши також роки служби в армії, яка проходила у Луганську.

 

Вкінці, прощаючись з патріархом, молодь отримала особливе благословення Блаженнішого, співаючи многоліття, а на церковному подвір’ї.

 

Прес-секретаріат Донецько-Харківського екзархату