//

«Молодь і політика» - лекція в Івано-Франківську за ініціативи Комісії УГКЦ Справедливість і Мир

З1 травня у Прикарпатському Національному університеті імені Василя Стефаника відбулася відкрита лекція професора трьох італійських університетів, Альберто Ло Престі, на тему: «Молодь і політика». Захід відбувався в рамках всеукраїнського проекту «Демократичні цінності студентської молоді» за ініціативою Комісії УГКЦ Справедливість і Мир спільно із Прикарпатським Національним Університетом ім. Василя Стефаника.


Слухачами лекції були студенти різних факультетів місцевого університету, а головно, майбутніх фахівців політології. Італійський фахівець на початку пригадав усім про історичний контекст політичної діяльності, в якій участь молодих людей була доволі малозначущою. Однак, на його думку, “співіснування і часте протистояння поколінь – це є ознака, притаманна для будь-якого історичного часу, включаючи наш».


Цікавій формі викладу послужили також реальні приклади щодо ініціативи та впливу діяльності поодиноких та окремих груп молодих людей, які підтверджують важливість та результативність спроб і старань молоді, особливо у царині політики. Окрім випадків добрих зрушень і змін демократизації, як у 1989 році приклад молодого юнака, який без зброї зупинив навалу танка, а чи геройська реакція 2006 року молодих кубинців щодо політики Кастро, професор Ло Престі навів також добрий приклад ініціатив української молоді у становленні кращого благоустрою, в тому числі і в політиці.


«Молодь здатна до змін і змінює реальність. Важливим при цьому є ідеальність погляду, віра у силу добра, братерства, цінностей, які є універсальними. Серед них, є саме християнські. Яскравим прикладом цього є біблійна розповідь про Давида і Голіафа. Довір᾽я до Бога і чистота прагнень здатні перемагати навіть ідеологію досвіду і сили. Протистояння Давида і Голіафа є підтвердженням цього. Пам᾽ятайте, що ви не є єдині і покинуті, є достатньо прикладів, які засвідчують і виправдовують добрі ініціативи з боку молоді! Беріть приклад з Давида розпочинайте діяти вже зараз» - закликав присутніх італійський викладач.


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир