//

«L'Osservatore Romano»: проблемам дитячої смертності приділяють мало уваги

Щороку в світі помирають близько 7,6 млн. дітей у віці до 5 років. Основними причинами такої високої дитячої смертності є хвороби легенів, діарея, малярія та інші хвороби. Крім того, причинами дитячої смертності називаються передчасні пологи, асфіксія під час народження та інфекції. У сьогоднішньому номері «L'Osservatore Romano» звертають увагу на те, що проблемам дитячої смертності в світі приділяють дуже мало уваги. «Дві третини випадків дитячої смерті можна запобігти завдяки простим діям, які не вимагають великих фінансових витрат», – цитуються в газеті висновки Міжнародної організації охорони здоров'я.

 

Зазначають, що для дитини дуже важливі перші 28 днів життя, в яких існує дуже великий ризик смертності. «Близько 40% дітей, що померли у віці до 5 років, не витримали хвороби саме в цей період», – зазначає «L'Osservatore Romano». Сумна статистика свідчить, що близько 3 млн. дітей помирають у перші місяці життя, і приблизно така ж кількість народжується померлими.

 

Відразу після народження важливо переконатися, що дитина дихає, забезпечити їй компетентну турботу і доторкатися до неї тільки добре помитими руками. За даними Міжнародної організації охорони здоров'я, близько третини випадків дитячої смертності викликані поганим харчуванням дітей, це стосується насамперед бідних країн.

 

Найбільші показники дитячої смертності стосуються саме країн Африки і Південно-Східної Азії, де велика кількість людей живе в стані надзвичайної бідності.


За матеріалами: Ватыканскае радыё