//

«L'Osservatore Romano» друкує уривки нової книги Папи

Уривки книги Папи Бенедикта XVI «Дитинство Христа», яка з’явиться на книжкових полицях перед Різдвом, у вівторок опублікувала газета «L'Osservatore Romano». Презентація цього тому відбудеться у середу на Міжнародному книжковому ярмарку у Франкфурті-на-Майні.

 

Ватиканська газета поінформувала, що ведуться переговори з видавцями з 32 країн щодо перекладу з німецької на двадцять мов.

 

Це третій том трилогії «Ісус з Назарету». У 2007 році вийшла перша частина «Від Хрещення в Йордані до Преображення», і 2011 року друга – «Від в’їзду в Єрусалим до Воскресіння». У вступі, який на сторінках «L'Osservatore Romano» опублікували повністю, Папа написав: «Нарешті можу передати до рук читачів книгу, яку я вже віддавна обіцяв, про дитинство Ісуса. Це не є третій том, але невелике введення у попередні дві книги про постать і послання Ісуса з Назарету».

 

«Я сподіваюся, що ця книга, незважаючи на її обмеження, допоможе багатьом людям на їхньому шляху до Ісуса і з Ним», – сказав Бенедикт XVI.

 

У газеті знаходимо таку цитату з розважань Папи: «Ісус народився в епоху, яку можна чітко визначити (...) Ісус не народився і не з'явився на публічній сцені в неокреслений, міфічний момент – колись дуже давно. Він належить до епохи, яка має точні дати і точне географічне місце».

 

Папа також пише: «Марія загорнула немовля в пелюшки. Без тіні сентиментальності можемо уявити собі, з якою великою любов’ю Марія чекала свого часу, як готувалася до народження свого сина».

 

«Дитина, щільно загорнута у пелюшки, це попередження про годину Його смерті: від початку Він приноситься в жертву», – сказав Бенедикт XVI.

 

Папа закінчив працювати над книгою в серпні під час літніх канікул у Кастель Гандольфо.

 

За матеріалами info.wiara.pl