//

Звернення Глави УГКЦ до українських журналістів-католиків

Пропонуємо до Вашої уваги звернення Блажeннішого Святослава Шевчука до українських журналістів-католиків, записане під час інтерв’ю для сайту «Католицький Оглядач».

 

 

 

Слава Ісусу Христу!

Я би хотів при цій нагоді окремо звернутися до журналістів, які себе вважають синами і доньками Католицької Церкви.

 

Найперше, хотів би вам дуже подякувати за те, що у своїй професійній діяльності ви справді виступаєте, як свідки Христові. Ви, діючи, шукаючи правди, про неї говорячи, ви все ж таки виступаєте з позиції вашої віри.

 

Сьогодні ЗМІ мають дуже важливий вплив на суспільство. А для Церкви – це є дуже важливий інструмент євангелізації суспільства, для того, щоб можна було донести слово Істини, Слово Христового Євангелія до широкого загалу.

 

І хто, як не той, хто є віруючий, тобто, при допомозі здатності свого віруючого серця відчуває глибину, правду, і зміст цього слова, здатний це зробити?

 

Хочу вас закликати до такого спільного діяння у місії євангелізації.

 

Про ту спільну дію папа Бенедикт 16 висловився такими фразами sentire cum Ecclesia і  ragionare cum Ecclesia.

 

Тобто: відчувати життя, життя світу, життя сучасної людини разом із Церквою. Бути у симфонії з тим церковним тілом, яке справді має глибоку мудрість Христового Євангелія у собі. 

 

А ragionare cum Ecclesia – означає осмислювати цей життєвий досвід разом із Церквою. Церквою, яка є Мати і Учителька. Тобто, осмислювати те, чим ми сьогодні живемо, що переживаємо у світлі Божого слова.

 

І нехай Господь Всемилостивий силою і благодаттю Духа Святого поможе вам здійснити по-християнськи вашу професійну місію.

 

Слава Ісусу Христу!