//

Зустріч єпископів в Тунісі

Потрійне "Ні" пролунало наприкінці зустрічі представників єпископатів Франції, Іспанії та країн Магріба, яка відбулася цими днями в Тунісі (2-4 травня). У засіданні спеціальної європейсько-північно-африканської спільної комісії взяли участь 13 єпископів з шести країн.


Учасники критикували військове втручання в Лівії, європейську міграційну політику, що підпорядкована передвиборчим цілям, а також загрозу ісламу. Під час зустрічі учасники обмінялися досвідом зміни соціальної ситуації в арабських країнах, особливо в тому, що стосується людської гідності, справедливості та демократичних стремлінь.

 

У повідомленні, опублікованому в кінці зустрічі, зазначили, що Магриб є транзитним простором численної імміграційної хвилі з території Африки на Старий Континент. Це є викликом для країн регіону. Ставлення Європи, що намагається ізолювати себе від небажаних гостей, "часто не має багато спільного зі справедливістю, оскільки вона є джерелом соціальної ізоляції і дискримінації" – зазначили єпископи. Вони закликали до поваги людської гідності й до осіб, які не мають дозволу на проживання, а також призначити рівнозначні забезпечення для надання допомоги країнам походження мігрантів.

 

За матеріалами: wiara.pl