//

Зустріч Спеціальної ради Синоду Єпископів для Океанії

17 грудня прес-служба Ватикану опублікувала комюніке 10-ї зустрічі Спеціальної ради Синоду Єпископів для Океанії, яка пройшла 9 грудня у Ватикані. У ньому наголошується, що 22 листопада 2001 бл. Іван Павло II підписав Апостольське звернення "Ecclesia in Oceania", яке стало плодом Спеціальної Асамблеї Синоду Єпископів для Океанії. Синод проходив з 22 листопада по 12 грудня 1998 р. "Зустріч у Римі стала приводом для обговорення поширення і застосування звернення в життя  багатьох місцевих Церков континенту", - наголошується в повідомленні.

 

Автори документа наголошують, що під час наради єпископи підкреслили актуальність звернення  "Ecclesia in Oceania" в сьогоднішніх церковних і соціальних умовах, в умовах секуляризації, перш за все, в Австралії та Новій Зеландії. "Існують знаки надії, перш за все відкритість молоді та деяких інтелектуалів до Євангелія Ісуса Христа. Це дає надію на майбутнє ", - зазначили учасники зустрічі.

 

Документ звертає увагу на те, що в Христі народи Океанії знаходять позитивні відповіді на виклики, з якими бореться Церква в цій частині світу. "Вони проявляються, насамперед, у галузі прав людини, в біоетиці, у діяльності на користь блага суспільства, сім'ї, навколишнього середовища, в доброчинності, інкультурації, екуменічному і міжрелігійному діалогу", - наголошується в повідомленні 10-ї зустрічі Спеціальної ради Синоду Єпископів для Океанії.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org