//

Зустріч сімей Воплоченого Слова в Росії

23-26 серпня в Казані (столиця республіки Татарстан, Росія) відбувалася Друга зустріч сімей, яку організували отці та сестри Згромадження Воплоченого Слова провінції Фатімської Божої Матері, Росії. Головною темою цьогорічної зустрічі були слова святого апостола Павла з послання до Коринтян: «Чувайте, стійте у вірі» (І Кор. 16,13). Вона мала за ціль не тільки роздумати над тим даром, яким є віра для кожної сім’ї, але і була приурочена до «Року Віри», який розпочнеться в Католицькій Церкві у жовтні.


Протягом зустрічі, учасники мали можливість брати участь у Святій Літургії, якою і розпочинався кожен день, також мали нагоду користати зі спільної молитви на вервиці, Утрені та Вечірні. У вступному слові отець Теодор Мацапула, ВС, головний організатор зустрічі, говорив на тему «Чесноту віри: зростання і випробування». А також на проповідях отці ширше розвивали поняття віри, а також говорили про необхідність молитви в родині та життя сім’ї Словом Божим – Священним Писанням.


Головним гостем і доповідачем зустрічі сімей була Масленнікова Галина Олександрівна – працівник центру сім’ї Архиєпархії Божої Матері в Москві. Вона ширше розкривала питання про взаємозв’язок чоловіка і жінки згідно Божого задуму, про святість людського життя (штучне запліднення, контрацепція, аборти...).


Загально в цій Другій зустрічі сімей взяло участь близько 80 учасників з парафій Росії, де служать отці та сестри Воплоченого Слова. Також на запрошення о. Теодора, на Зустріч сімей прибуло 13 учасників з України – це були сім’ї з ІІІ Чину ВС та батьки сестер, що служать в Росії.

 

Коротка довідка: у Росії є 5 спільнот отців Воплоченого Слова, у яких служать 10 священиків. Вони обслуговують 6 парафій: у місті Казань (республіка Татарстан), в м. Омськ та селищі Саргатське (Омської області), м. Луга (Ленінградської області), м. Ульяновську та у м. Хабаровську. Також у Росії є 4 спільноти сестер.


ієрм. Теодосій Савчук, ВС
учасник Зустрічі