//

Зустріч представників академічного душпастирства Європи у Мюнхені

Під гаслом «Виховання, освіта та Євангеліє» в німецькому місті Мюнхені 27 січня 2011 р. розпочався щорічний Конгрес академічного душпастирства, що триватиме до 30 січня. Головними темами, які розглянуть учасники, буде зв’язок між вірою та наукою, майбутнє університетів та налагодження співпраці душпастирів навчальних закладів у рамках Європейського Союзу. Організатором зустрічі є Рада Єпископських Конференцій Європи, а в засіданнях беруть участь також делегати від Конгрегації католицької освіти та Папської Ради душпастирства мігрантів та подорожуючих.

 

До столиці Баварії – Федеральної Землі на півдні Німеччини, прибули приблизно 60 делегатів від європейських єпископатів, між якими – єпископи, що очолюють відповідні комісії, координатори академічного душпастирства в своїх країнах, університетські капелани, представники студентських організацій та церковних рухів. Вони обговорюють такі питання, як сучасний стан студентів та викладачів вищих учбових закладів континенту, досвід віри в університетському середовищі, діалог Церкви з світом науки та культури. Передбачені також молитовні зустрічі та різні спільні богослужіння.

 

В суботу, 29 січня, учасники Конгресу покладуть квіти біля пам’ятника членам студентського руху «Біла троянда», що діяв в місцевому університеті у 1942-1943 роках, маючи на меті мирний спротив пануючій тоді в країні нацистській ідеології, розклеюючи антигітлерівські плакати та розповсюджуючи листівки. Після викриття та показового судового процесу всіх членів «Білої Троянди» було страчено.

 

Джерело: Радіо Ватикан