//

Зустріч Папи з молоддю єпархії Сан-Маріно – Монтефельтро

Папа Бенедикт XVI під час свого візиту до Сан-Маріно відвідав також базиліку Св. Маріна, диякона і пустельника, від якого країна отримала свою назву. Потім він полетів вертольотом до містечка Пеннабіллі, де знаходиться резиденція єпископа Сан-Маріно - Монтефельтро.

 

Під час зустрічі з молоддю на площі перед катедрою Папа підняв поставлене йому одним із учасників питання про християнський сенс життя. Він підкреслив, що людина не може жити без пошуку правди про себе, без запитання, ким вона є і для кого живе. Дивлячись на себе в істині, інтуїтивно ми відчуваємо красу життя, а також його нетривалість. Ми відчуваємо здорове, позитивне занепокоєння, яке ніщо не може задовольнити.

 

Заохочуючи задавати собі запитання про сенс і цінність життя, Святіший Отець застеріг від неповними відповідями. Глибоке розважання дозволить зрозуміти, що людське серце відкрите до нескінченності. Науково-технічний прогрес не вирішує всіх проблем. Не потрібно його відкидати чи зневажати використанням розуму. Людина має бути відкритою для всю істину про своє життя, зазираючи поза горизонт матеріальних речей.

 

Папа зазначив, що, відкриваючи істину про себе і про світ, ми відкриваємо ініціативу Бога щодо нас. Христос дає нам можливість брати участь у житті самого Бога. "У Ньому можете знайти відповідь на запитання, яке вас турбує", – сказав Бенедикт XVI. Він закликав молодих людей до дружби з Ісусом через читання Святого Письма, участь в Євхаристії, участь у церковних спільнотах, духовний провід.

 

Після зустрічі з молоддю Папа відправився на найближчий спортивний майданчик, щоб відлетіти на вертольоті до Ватикану.

 

За матеріалами Radio Watykańskie