//

Зустріч Папи з ліванської молоддю приносить плоди

«Незабутня подія, яка вже почала приносити свої плоди», – так назвав зустріч Бенедикта XVI з близькосхідної молоддю о. Туфік Бу Хадір, координатор цього заходу, який відбувся тиждень тому. За його словами, молодь, яка безпосередньо булла присутня на зустрічі, або стежила за нею через ЗМІ, була «засвічена радістю і надією».

 

«Вони вірять, що пережили справжню П'ятидесятницю, справжню присутність Святого Духа (...) Ми також були вражені тим, з якими емоціями Папа брав участь у цій події. Він з хвилюванням стежив за кожною деталлю і в його зовнішності ми бачили наскільки він був щасливий», – сказав священик. «Те, що було по-справжньому вражаючим, це як мусульманська громада, делегація молоді всіх мусульманських громад, брала участь у зустрічі у Бкерке, а також у привітальній церемонії Папи в аеропорту Бейрута. Папа високо оцінив мусульманську присутність на зустрічі молоді. «Християни і мусульмани можуть жити без ненависті»: коли Святіший Отець сказав ці слова, деякі молоді мусульмани піднялися на ноги і емоційно аплодували», – розповів священик.

 

На думку о. Бу Хадіра, зустріч Папи з близькосхідної молоддю стала справжнім закликом не розгублюватися в нинішній ситуації і не втікати в паралельні світи, але відкрити серце і розум для Христа.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va