//

Зустріч Міжнародного Католицько-Юдейського Комітету Співпраці

21-ша чергова зустріч Міжнародного Католицько-Юдейського Комітету Співпраці розпочалась в неділю ввечері в Парижі. Цього року Комітет відзначає 40-річчя існування. До його складу входять представники ватиканської Комісії в справах Релігійних Контактів з Юдаїзмом а також Міжнародного Юдейського комітету Релігійних Консультацій, який репрезентує декілька головних організацій юдеїв на світі. Зустрічі, які відбуваються кожні два роки, концентруються в основному на практичній католицько-юдейській співпраці, базуючись на заповідях Декалогу, які є основою етики обох релігій.
 

 

У 2006 році Комітет працював над проектом боротьби з епідемією СНІДу, з 2004 року – над співпрацею в сфері фінансів для подолання убогості.
 

 

В цьогорічній зустрічі братиме участь близько 70 осіб. Римську Курію презентуватимуть кардинали Курт Кох, Жан-Луї Торан та Пітер Тарксон - голови Папських Рад, відповідно, Сприяння Єдності Християн, Міжрелігійного Діалогу і «Справедливість і Мир» (Курт Кох керує також Комісією в справах Релігійних Контактів з Юдаїзмом). Серед представників юдаїзму участь приймають французькі і американські равини.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie