//

Зустріч донецької молоді з владикою Степаном у День молоді

У Квітну неділю, коли щороку в УГКЦ відзначається День молоді, у Молодіжному центрі м. Донецька при парохії Зіслання Святого Духа відбулася зустріч молоді з владикою Степаном (Меньок), екзархом Донецько-Харківським УГКЦ.

 

На початку відбулася святкова Архиєрейська Літургія у парохіяльній каплиці. Знаковим є факт, що це була остання Свята Літургія у цій каплиці, оскільки вже зі Страсного тижня молодь і уся громада молитиметься у новій значно більшій каплиці, яка розміститься на першому поверсі Молодіжного центру і діятиме до завершення будівництва храму поряд із центром.

 

Під час Літургії було зачитано Послання Блаженнішого Святослава до молоді, а опісля освячення вербових галузок відбулося спілкування молоді з владикою Степаном у актовому залі Молодіжного центру. Зустріч розпочалася зі слова владики до молоді та привітальної промови о. Ростислава Муховського, голови Молодіжної комісії Донецько-Харківського екзархату, продовжилася театралізованим виступом молодіжної спільноти «Світло Святого Миколая» з парафії Святого Миколая, а опісля з привітаннями і діленням про особисту молитву виступили гості з католицької харизматичної спільноти з м. Чорткова, що на Тернопільщини, а насамкінець усі особисто отримали архиєрейське благословення.

 

Владика Степан у своєму слові висловив сподівання, що молодь від цього часу щороку чисельно зустрічатиметься у День молоді, тобто Квітну неділю, підносячи до Господа свої молитви на Літургії, спілкуючись один з одним на зустрічах після спільної молитви, відзначати День молоді, засвідчуючи свою віру у Христа.

 

Молодь і парафіяни щиро вдячні Господу Богу за ласки, отриманні через присутність і молитву молоді та через архиєрейське благословення владики Степана.

 

Джерело: www.ugcc.dn.ua