//

Зустріч блогерів у Ватикані вважають успішною (відео)

Учасники першої в історії зустрічі блогерів у Ватикані вважають, що вона пройшла успішно. Зустріч, організована Папською Радою культури та Папською Радою соціальної комунікації, викликала зацікавлення у більше 750-ти блогерів, котрі подали заявки на участь, а також 9 мільйонів входжень з пошукової системи Google на вебсторінку Папскої Ради за останніх п’ять тижнів. Однак було передбачено лише 150 місць для учасників.


На завершення події організатор зустрічі Річард Руз висловив задоволення: «Все пройшло дійсно добре. Я тішуся, що ми провели цю зустріч. Мені здавалося, що найкращою є зустріч лице в лице. Все було чудово.»


Блогери, котрі брали участь в зустрічі, зазначили, що відчули щирість представників Ватикану, коли вони казали, що не мають наміру контролювати католицьку блогосферу. Також прозвучало загальне запрошення, щоб Ватикан доклав більших зусиль для ширшої присутності в мережі.

 


Щодо певних застережень на місцевому рівні канадська блогерка з Риму Хіларі Вайт зазначила: «На рівні Ватикану я отримала переконання – і я їм вірю -, що вони не зацікавлені у регулюванні блогерів. Ці люди не брешуть. На мою думку, те, що вони намагаються нині робити – це направити до національних єпископських конференцій звернення типу: пустіть їх, блогери є для того, щоб говорити про речі, які люди не хочуть, щоб вони говорили, і вони продовжуватимуть заглядати під ті каміння, під які ніхто не хоче заглядати».


На завершення зустрічі пролунала пропозиція про те, щоб на майбутнє проводити схожі зібрання також і на місцевих рівнях.


За матеріалами CNA/EWTN News