//

Зустріч Архиєпископа Тунісу з прем'єр-міністром країни

У зв'язку з вбивством польського салезіянина у Тунісі, архиєпископ Марун Еліас Лаххам зустрінеться у неділю з прем'єр-міністром країни Мухаммедом аль-Ганнуші.

 

"Я отримав виклик (...) з офісу прем'єр-міністра (...). Імовірно, він захоче скласти мені співчуття і гарантувати, що влада робитиме все", щоб знайти винного чи винних у загибелі польського священика", - сказав єпископ в інтерв'ю AFP.

 

Він також висловив "відразу, здивування і жах", спричинені вбивством 34-річного польського місіонера, якого у п'ятницю було знайдено з перерізаним горлом у гаражі приватної релігійної школи у передмісті Тунісу Манубі.

 

Раніше в суботу уряд Тунісу засудив вбивство польського священика і закликав "усе духовенство і громадянське суспільство" до рішучих дій, щоб уникнути повторення подібних актів."

 

Відповідно до повідомлення туніського міністерства внутрішніх справ, "зважаючи на спосіб убивства жертви, за цим злочином стоїть група фашистських терористів екстремістського характеру."

 

У суботу майже 15 тисяч людей вийшли на демонстрацію проти радикальних ісламістів у Тунісі у відповідь на смерть польського священика. Протестуючі скандували: "Тероризм не є туніський" і "Релігія є приватною справою".

 

За матеріалами www.info.wiara.pl