//

Зупинити переслідування християн в Єгипті закликають у Ватикані та у міністерстві Італії

Влада Італії і Римо-Католицька Церква стурбовані подіями в Єгипті та утисками християнського населення країни – коптів. Про це заявив сьогодні міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні.

 

«Насильство над християнами має більше не повторитися», – сказав міністр. Фраттіні виступив з пропозицією організувати семінар, присвячений міжкультурному і міжрелігійному діалогу в університеті Каїру. «Ми повинні знайти авторитетну структуру в мусульманському світі, здатну зупинити гоніння на християн», –  додав він.

 

Стурбованість міжрелігійними зіткненнями і загибеллю понад 30 християн-коптів висловили також представники Ватикану.

 

«Це насильство щодо християн-коптів безглузде», – заявив кардинал Леонардо Сандрі, який закликав єгипетську владу, йдучи за ідеалами «арабської весни», не допускати насильства і сприяти дотриманню прав меншин.

 

Тема захисту прав християн, які, за недавнім визначенням Папи Римського Бенедикта XVI, піддаються в сучасному світі найбільшим переслідуванням, щоразу частіше виходить на перший план в діалозі між Московським патріархатом і Римо-Католицькою Церквою. Як заявив голова зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон після недавньої зустрічі з Папою Римським, захист християн – «широкий фронт для взаємодії християнських Церков».

 

За матеріалами newsru.com