//

Зцілення хворих: Чин Соборування у День хворого

З нагоди відзначення Дня хворого у Києво-Галицькому Верховному Архиєпископстві у храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Івано-Франківська відбувся Чин Соборування – уділеня Тайни Єлеопомазання для хворих людей, які страждають від різних недуг. Очолив Чин Соборування о. Володимир Лось, викладач догматичного богослов’я Духовної семінарії у співслужінні з шістьма священиками. Багато людей прийшли до храму, щоб отримати зцілення від своїх недуг та з вірою приступали до Таїнства.

 

Довідка: Чин Соборування відправляють сім священиків, які  є символом присутності повноти — самого Христа і Його Церкви (пор. Одкр. 1,20). Душпастирі стають посере­дині храму, де є приготовані посудина з пшеницею та склянка-лампада із оливою. У посудину з пшеницю — символ відродження та надії на нове життя – ставлять сім помазків і сім свічок. Напочатку Чину читаються покаянний канон і молитви, щоб допомогти тим, які приступають до Таїнства Єлеопомазання, допомогти відчути душевне розчулення та присутність Спасителя і Лікаря душ і тіл. Далі читаються сім апостольських послань та сім Євангелій. Опісля вірні підходять до кожного із семи священиків та сім разів помазуються. Вкінці Чину над головами присутніх кладеться розгорнуту Євангелію і читається молитва-розрішення.

 

Чин Соборування допомагає віруючим пережити особливу присутність Христа-лікаря, котрий наближається, щоби помазати та зцілити людські рани на душі й тілі.

 

Джерело: Комісія «Душпастирська місія у сфері охорони здоров’я» Івано-Франківської архієпархії УГКЦ / zdorovia.ugcc.org.ua