//

Зрілі стовбурові клітини мають майбутнє у медицині, а ембріональні – ні

Голова Папської ради з культури вважає, що нещодавня конференція, яка пройшла у Ватикані 9-11 листопада, дала підстави говорити про значний потенціал для медичного застосування зрілих стовбурових клітин. Адже вони, на відміну від стовбурових клітин ембріонального походження, не ламають етичних норм.


Цю конференцію організувала його дикастерія разом з організацією Stem for Life, яка працює з американською фірмою Neostem. «Ця інституція має медичний протококом, який ми можемо схвалити, – сказав кардинал Джанфранко Раваззі. –  Оскільки він обмежується до використання зрілих стовбурових клітин, не використовуючи ті, які походять з людських ембріонів, тому що їх застосування пов'язане зі знищенням зачатого і ненародженого життя».
«Є багато досліджень в ділянці стовбурових клітин, які руйнують міф, що єдиний спосіб відповісти на багато аспектів людського страждання є використання стовбурових клітин, отриманих з ембріонів. Подумайте, наприклад, про ракові захворювання, такі як лейкемія або хвороба Паркінсона, хвороба Альцгеймера, розсіяний склероз, а також  діабет, опіки, артроз. У всіх цих хворобах використання дорослих стовбурових клітин дає результати, які були представлені на конференції. Також були присутні пацієнти, які свідчили про особисті успішні результати попереднього лікування. Вони дуже значні. Дорослі стовбурові клітини присутні в нашому організмі у кістковому мозку, крові, мозку. Завдяки їм ми не можемо не порушуючи етичних норм   відгукнутися на проблеми страждаючого людства».

 

За матеріалами: Radio Watykańskie