//

Знайдена унікальна кінострічка часів папи Павла VI

У Ватиканській фільмотеці знайдена унікальна стрічка з кадрами св. Меси, яку напередодні Різдва, 24 грудня 1968 р., відправив Павло VI. Цікаво, що богослужіння відбулося не в базиліці св. Петра, а на заводі в італійському місті Таранто. "Вперше в історії Понтифік прийшов на завод, щоб оголосити про народження Спасителя світу", - відзначає сьогоднішня "L'Osservatore Romano". Папа хотів зменшити дистанцію, яка в той час існувала між Церквою і світом праці.

 

Ватиканська газета нагадує, що 60-ті роки минулого століття, були в Італії дуже неспокійними. Вони відзначалися протестами студентів. Також і робочі хотіли підвищення заробітної плати, зменшення кількості робочих годин, нових форм контрактів та визнання основних прав. Робітники зрозуміли, що живуть в країні, де кожен сектор економіки потребує поваги людської гідності і своїх прав. На цьому історичному тлі візит Павла VI в Таранто мав особливе значення. "L'Osservatore Romano" нагадує, що Папа прибув до робітників, щоб продемонструвати свою вдячність за їхню роботу. Під час проповіді Понтифік закликав кожного прийняти свою місію і активно жити своїм покликанням, працюючи для вищого добра. Візит Павла VI в Таранто показав, що Святий Престол хотів наблизитися до робітників, особливо в ніч Різдва Христового.

 

"Кадри знайденої стрічки передають емоції цієї зустрічі", - підкреслює Ватиканське видання, і дозволяють залишити в пам'яті присутність і близькість Папи до робітників, а також його слова: "Ми прийшли до вас, щоб наша присутність дала вам розраду і спасіння Христа серед прекрасного, але позбавленого віри і благодаті, а також роботи, миру ".

 


За матеріалами radiovaticana.org