//

ЗМІ: Британія заборонить використання слів чоловік і дружина

Влада Великобританії збираються замінити словосполучення чоловік і дружина в офіційних документах нейтральними термінами подружжя та партнери, - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на korrespondent.net.

 

Як повідомляє газета Telegraph, заміна «некоректних» слів нейтральними аналогами пройде в рамках кампанії з легалізації одностатевих «шлюбів».

 

Активісти руху на підтримку сексуальних меншин також говорять про проект внесення відповідних змін до закону про порядок розірвання шлюбу. За їхніми словами, існують ситуації, в яких використання терміну чоловік і дружина для позначення подружжя є неприйнятним.

 

Також видання пише, що може бути заборонено використання словосполучення мати і батько в офіційних документах.

 

За офіційними даними, існуючі бланки документів будуть знищені й замінені на нові, що потребуватиме від держави значних витрат.

 

Тенденція до зміни термінів на політкоректні аналоги поширилася в Європі досить давно. Зокрема, в 2009 році в Європарламенті було заборонено звернення міс і місіс, так як за твердженнями деяких правозахисників, це може образити гідність жінки. З цієї ж причини, в поточному році у Франції було заборонене використання слова мадемуазель.

 

Також Рада Європи в рамках боротьби з сексизмом закликає замість понять мати і батько використовувати нейтральні у гендерному відношенні.

 

Нагадаємо, що у Великобританії вже більше 200 000 чоловік підписали петицію на підтримку збереження поняття шлюбу виключно на позначення союзу між чоловіком і жінкою. Варто зазначити, що такий показник зробив цю соціальну кампанію найбільшою і найактивнішою в країні.

 

Джерело: www.invictory.org