//

Зірка Євро-2012: щоденне читання Біблії і св.Причастя для мене найважливіші

Якуб Блашчиковскі, знаменитий футболіст, зірка європейського футболу, член збірної команди Польщі, є переконаним християнином. 12 червня на Євро-2012 камери крупним планом показали, як радіючи забитому голу у ворота збірної Росії, він показував на небо. У вересні 2011 Блашчиковскі відкрито заявив про свої релігійні переконання: "Віра вважається сьогодні для багатьох людей особистою справою. Тим не менш, я хочу засвідчити про те, що для мене віра дуже і дуже важлива. Я думаю, що кожен, хто проходить через важкі часи, у кого є проблеми зі здоров'ям і лікарі йому вже не в силах допомогти, хотів би мати сильну віру. У такі моменти люди звертаються до Бога ", - сказав елітний футболіст.

 

"Особисто я вірю і глибоко переконаний, що Христос допомагає нам щодня - заявив він. - У міру можливостей я намагаюся і іншим людям нагадувати про те, що віра і молитва - дуже важливі речі в житті. Щоденне читання Біблії і св. Причастя для мене найважливіші. Молитва дає мені сили, допомагає ніколи "не відставати". Я знаю: ні престиж, ні гроші не роблять людину щасливою. Справжнє щастя - це життя з Богом! " - зізнався Якуб Блашчиковскі.

 

Футболіст ріс сиротою. У малому віці він став свідком страшного вбивства. Батько на очах хлопчика зарізав маму. Якуба виростила і виховала бабуся. Про вже померлого батька, вбивцю матері, футболіст каже: "Я намагаюся йому простити так, як робив це Ісус".

 

За матеріалами: radiovaticana.org