//

Журналісти використовують інформацію як палку

Католицьке видання "Civilta Cattolica" звинуватило журналістів у тому, що вони використовують інформацію як «палку» не дбаючи при цьому про те, що нею можуть побити і «невинних». Таким чином видання прокоментувало відношення медіа до витоку таємних ватиканських документів.

 


На шпальтах єзуїтського видання розміщено відповідь на хвилю медійних повідомлень про поважні конфлікти всередині Римської Курії на фоні боротьби за вплив і владу, проявом чого і став нещодавній витік інформації. Видання підкреслює, що медіа описують події як «змову і боротьбу темних сил» лише для того, щоб штучно привернути увагу читачів.

 


«Поруч зі справжніми професіоналами  в сфері ЗМІ, які виконують своє завдання компетентно і вартісно, сповнюючи правдиву і необхідну службу на користь всього суспільства, існують також інші, які вимахують інформацією, як палкою, не дбаючи за те, що вдарять також невинних» - написав автор о.Жан Паоло Сальвіні. Ці журналісти, додав він, поводяться так само і тоді, коли говорять про Церкву чи Ватикан.

 


Критичний аналіз вийшов перед оголошення вироку у справі арешту колишнього папського камердинера Паоло Габріеле за звинуваченнями у крадіжці таємних документів. Крім того, невдовзі завершить свою роботу комісія кардиналів, яку скликав Бенедикт XVI з метою вияснення скандалу, який ще називають Ватілікс. 

 

За матеріалами: wiara.pl