//

Журналісти Радіо Ватикану нагороджені премією Європарламенту за висвітлення жіночої тематики

Журналісти Ватиканського Радіо Фауста Сперанца і Фабіо Колагранде були удостоєні премії Європарламенту в галузі журналістики у Брюсселі. Президент Європарламенту Єжи Бузек підкреслив, що цю премія призначають журналістам, які зробили значний внесок у просування взаєморозуміння між різними європейськими інститутами і насамперед цінностей, які спонукали Отців Європи на процес об'єднання. Ці цінності є особливо актуальними сьогодні, в період кризи.

 


Престижна премія була вручена двом журналістам за «цінність і уважне поглиблення теми і за інтерв'ю, що чітко показали, як багато належить сьогодні зробити Європі і всьому світу для подолання нерівності, насильства та сваволі». Передача тривалістю 40 хвилин містила діалог між Фаустою Сперанцою,яка перебувала у Страсбурзі, і Фабіо Колагранде – який був у римській студії, а також інтерв'ю з жінками з Європарламенту. Передача під назвою «Не тільки мімози» торкнулася різних тем, пов'язаних зі становищем жінок в Європі та в інших країнах світу.

 

 

Іншими номінаціями премії були телебачення, друк та Інтернет. За церемонією пішли дебати на тему «Немає нічого неможливого. Висвітлення в ЗМІ прав людини і міжнародних конфліктів». Про роль журналістики висловилися віце-президент Європейського парламенту, керівник Відділу комунікацій Мортен Локкегаард та італійська представниця Європарламенту Сільвія Коста з Комісії з культури.

 


За матеріалами Радио Ватикана