//

Журналісти ознайомились із завершальним етапом будівництва Коломийського Собору

Близько двох десятків представників мас-медіа були присутні 12 липня у Коломиї на презентації найбільшого катедрального собору Преображення Христового.

 

Журналісти розпочали ознайомлення з центральною святинею Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ від нижнього храму, де Правлячий Архієрей відправляв Божественну Літургію.

 

«Ми забажали саме в цьому році здійснити відкриття собору і тому мусимо зробити більший об’єм праці. У наступному році ми відзначатимемо знаменні дати – 1025-ліття Хрещення Руси-України, а також буде відкриття Патріаршого собору в Києві. 19 серпня відбудеться освячення нашого катедрального собору, яке здійснить Блаженніший Святослав (Шевчук). Очукуємо велику кількість гостей, серед них і Апостольського нунція в Україні Архієпископа Томаса Едварда Галіксона», – сказав єпарх

 

Перейшовши до верхнього храму представники ЗМІ висловлювали своє приємне здивування від величі архітектури та іконографічного розпису собору. Про будівельні особливості храму журналістам розповів о. Олександр Волощук, сотрудник собору. Священик розказав, що відбір будівельних матеріалів здійснювався за критерієм надійності та з використанням сучасних технологій. Зокрема опалювальна система храму встановлена за новітніми розробками.

 

«Катеральний Собор є символом єдності всієї єпархії з своїм Архієреєм. Зайшовши в цей храм, ви прочитаєте цілу історію Церкви – від земного життя Христа до мучеників XX століття, які загинули в комуністичний час. Таких храмів в Україні є небагато», – каже Анатолій Бабинський, релегійний експерт.

 

Журналістів також було поінформовано про різні особливості цієї святині через роздаткові інформаційні матеріали.

 

Довідка: розміри Собору – 48х42 м., висота – 52 м., загальна площа верхнього і нижнього храму приблизно 1,5 тис. кв.м. Одночасно верхній і нижній храм Собору може вмістити до 5 тис. людей.

Автор: о. В.Перцович, прес-секретар єпархії
Джерело: kolomyya.org