//

Жителю Афганістану дали тиждень на те, щоб відректися від Христа

Новонавернений християнин Шоаіб Ассадулла з міста Мазарі-Шаріф на півночі Афганістану може отримати смертний вирок за відхід від ісламу.

 

Ш. Ассадулла був заарештований 21 жовтня після того, як передав Біблію одній людині, яка здала його місцевій владі, повідомляє міжнародна правозахисна організація "International Christian Concern".
У перших числах січня суддя дав заарештованому християнинові тиждень на те, щоб відректися від Христа, інакше його чекає або смертний вирок, або позбавлення волі на строк до 20 років.
Проте, незважаючи на загрозу смерті, ув'язнений залишається вірним Христові. Як повідомляє французький сайт "Continental News", будучи у в'язниці, Ш.Ассадулла постійно слухає християнські радіопрограми, зміцнюючись у вірі.

 

Хоча він і переживає за свою сім'ю, але, за його словами, повністю ввіряє себе в руки Божі і навіть передає вітання християнам Афганістану.

 

"Хочу, щоб народ знав, що моя віра сильна. Будь ласка, моліться за мене, щоб я вистояв. Я не боюся смерті", - говорить він, додаючи, що не зміг би жити без віри Христової.

 

Ш. Ассадулла заарештований відповідно до чинного в Афганістані закону про боговідступництво, що допускає суворе тлумачення ісламського закону, згідно з яким залишення ісламу повинне каратися стратою.
У "International Christian Concern" закликали міжнародне співтовариство зажадати від влади Афганістану негайного звільнення Ш.Ассадулли, а всіх християн, яким небайдужа його доля, звертатися до афганських посольств.

 

У 2006 році інший навернений з ісламу християнин Абдул Рахман теж був засуджений до страти, але пізніше був визнаний неосудним і відпущений. Влада багатьох країн світу, у тому числі Конгрес США, вже висловлювали свій протест проти чинного в Афганістані закону про боговідступництво.
 

За матеріалами www.interfax-religion.ru