//

Жителі Ліхтенштейну проголосували за збереження заборони на аборт

Заборона на аборт в Ліхтенштейні продовжить діяти в майбутньому. На референдумі 18 вересня близько 52,3 % з 36 тис. громадян князівства висловилися проти легалізації абортів, пише kathweb.


47,7 % проголосували за узаконення аборту протягом перших 12 тижнів вагітності. Явка виборців склала 61 %, що для Ліхтенштейну є низьким показником. У 8 з 11 муніципалітетів ініціатива була знехтувана. У муніципалітетах Вадуц, Шаан і Трісен більшість проголосували за легалізацію аборту.


На сьогоднішній день аборти в  Ліхтенштейні заборонені і караються терміном позбавлення волі до року, навіть якщо аборт був зроблений в закордонній клініці. Законодавство князівства є одним з найжорсткіших в Європі відносно абортів.


Князь Ліхтенштейну Алоїс ще до голосування виступив проти цієї ініціативи і пообіцяв не підписувати новий закон. Уряд і парламент також висловилися проти зміни законодавства про аборти. Проте ряд політичних партій оголосили, що вимагатимуть реформи. Вони виступають за заборону аборту, але за умови, якщо він зроблений в Ліхтенштейні.


Референдум про легалізацію аборту став другим проведеним цього року в князівстві з сильними в недавньому минулому католицькими традиціями. Перший референдум пройшов в червні і був присвячений узаконенню гомосексуальних «шлюбів»: 68,8 % жителів висловилися за їх легалізацію.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru