//

Жіночий погляд на нову євангелізацію

Поширення нової євангелізації стає пріоритетом для Католицької Церкви. Папа закликає кожного оживити послання Євангелії, і це також стосується жінок.


«Не достатньо просто промов, ми хочемо пробудити ті сфери суспільства, які, можливо, сплять. Ми вважаємо, що саме у цьому випадку жінки можуть зробити свій значний внесок у питанні, що стосується слухання, творчості і краси» - зазначає Марта Родрігес, директор Інституту перспективних досліджень становища жінок у Римі.


Місце жінок у Церкві та їх роль в євангелізації нещодавно обговорювалися в Папському університеті Athenaeum Regina Apostolorum у Римі. Пані директор Марта Родрігес  та її команда запросили 16 жінок розказати про їх особистий досвід у мистецтві, житті за Євангелієм і щоденній допомозі потребуючим.


Марта Родрігес: «Від жінок, які працюють у тихих куточках, таких, як вчителька у маленькій школі, до меценатів і жінки Тоні Блера, Чері Блер. Навіть жінки, які надають підтримку повіям, батькам. Ми хотіли показати мозаїку, яка зображує жіночий образ у новій євангелізації».


Одним із основних викликів є подолання байдужості. Інколи, коли розмова заходить про християнство, як кажуть організатори, молоді і навіть старші покоління просто замовкають. Часто вони навіть не хочуть вести діалог. Тому метою є побудова «моста». А  цьому можуть допомогти жінки, які вміють слухати.


Марта Родрігес: «Жінки завжди відігравали ключову роль у Церкві. Днями ми говорили про роль святих жінок, жінок-докторів у Церкві. Наприклад, про святу Катерину Сієнську, яка посміла висварити Папу. Ця подія не дуже відома, адже часто ми чуємо лише критичну точку зору, яка є лише частковою».


Інші теми включають євангелізацію через інтернет, освіту і доповнюючу роль чоловіків та жінок у Церкві.

 

За матеріалами Romereports.com