//

Жінки і Ватикан

«В службі Апостольської столиці працює багато жінок – монахинь і мирянок – які завдяки своїй специфічній вразливості і креативності вносять істотний вклад в керування Церквою» - про це в інтерв’ю для „L'Osservatore Romano” говорить доктор Алессандра Ціаттіні Монтаніні, яка від 1979 року працює в товаристві італійських католицьких лікарів (АМСІ), а з 1985 року працює в Папській Раді в справах душпастирства Хворих і Працівників Служби Здоров’я.

 

 

Дві жінки займають посади найвищого рівня в Римській Курії: монахиня Енріка Росанна – підсекретар Конгрегації в справах Інститутів Богопосвяченого життя і Товариств Апостольського Життя, а світська особа Фламінія Джованеллі – підсекретар Папської Ради «Справедливість і Мир».

 

 

Крім того, жінки займають багато відповідальних становищ в інституціях Церковної влади. Пані Монтаніні приводить приклад Марії Воце – провідника руху Фоколяри, статут якого передбачає головування особи жіночої статі. Не варто забувати про те , що в Церкві існує понад 1000 різних жіночих згромаджень і товариств.

 

 

За матеріалами: wiara.pl