//

Жінки-емігрантки в центрі уваги Святого Престолу

24 травня кардинал Антоніо Марія Вельйо, голова Папської ради у справах емігрантів і подорожуючих, звернув увагу на важку долю жінок-емігранток. Він повідомив, що з-поміж 43 млн. осіб, що покинули свої будинки через війни і порушення прав людини, 80% жінки. У надії на краще майбутнє для своїх дітей і родин, вони тікають з своїх країн, рятуючись від конфліктів, голоду і стихійних лих. Кардинал Вельйо підкреслив, що емігрантки щодня зустрічаються з небезпекою насильства, сексуального рабства та інших злочинів. Деякі живуть в таборах для біженців навіть по 17 років, а потрапивши у великі міста, часто не знаходять гідного життя.

 

Ватиканський єрарх, виступаючи в римському Центрі американських досліджень, закликав міжнародне співтовариство докладати більше зусиль для забезпечення емігрантам доступу до предметів першої необхідності, житла і медобслуговування.

 

Кардинал Вельйо повідомив, що Церква  останнім часом розширила допомогу емігрантам у зв'язку з глобальною кризою. Існують структури, які були створені і працюють виключно для біженців. 82 країни охоплені Міжнародною мережею боротьби проти торгівлі людьми. Боротися з цим надзвичайних злом - завдання всіх організацій, християн і людей доброї волі, зазначив кардинал Вельйо.

 

За матеріалами radiovaticana.org