//

Жінка має особливу роль у світі, – підсекретар Папської Ради «Iustitia et pax»

«Існує велика дистанція між тим, що записано в конституційних документах щодо прав жінок, і дійсністю», – зазначила в інтерв'ю Ватиканському Радіо підсекретар Папської Ради «Iustitia et pax» Фламінія Жованеллі.


На її думку, треба ще багато молитися, щоб роль жінки була по-справжньому визнана. Вона зазначила, що жінка має особливе покликання, саме як жінка. Це, однак, заперечують сучасні гендерні теорії, які стають популярними також і в християнських колах.


За твердженням Фламінії Жованеллі, фундаментальна роль жінки полягає у сприянні такому баченню людини, в якому гармонійно і врівноважено існують три основних елементи: тіло, розум і дух. До того ж, вона вважає, що жінка має важливу роль в гуманізації економічних відносин, вкладаючи у їхній вимір безкорисливість і дар.


Фламінія Жованеллі нагадала про внесок, який зробили жінки в боротьбу за мир у світі, про що свідчить вручення Нобелівської премії 2011 р. в цій ділянці представницям жіночої статі: двом африканкам і одній правозахисниці з Ємену.

 

«З цього приводу, я б хотіла побажати не тільки жінкам, але також і чоловікам перечитати один короткий, але дуже змістовний текст – адже саме цього року ми відзначаємо 50-річчя з дня відкриття II Ватиканського Собору – а саме: послання Павла VI до жінок, написане на завершення Собору. Цей Папа довірив їм завдання примирити людей з життям, через вираз, який мені здається дуже сильним: «Жінки, тримайте руку чоловіка, який в момент шаленства намагається знищити цивілізацію людей», – сказала Фламінія Жованеллі.

 

Вона закликала жінок з радістю прийняти дар буття жінкою, а також розуміти його як виклик і стимул. «Коли приймаєш виклик і перемагаєш, це по-справжньому приносить задоволення», – зазначила підсекретар Папської Ради.

 

За матеріалами: radiovaticana.org