//

Згромадження Воплоченого Слова в Україні має трьох нових дияконів

Вівторок 27 вересня, став особливим днем для всього Згромадження Воплоченого Слова в Україні – саме в цей день, в празник Воздвиження чесного і животворящого Хреста, троє братів отримали дияконські свячення. Їх уділив Преосвященний Владика Володимир (Війтишин), Єпарх Івано-Франківський. Чин рукоположення в сан диякона відбувся в с. Лисець, Богородчанського району, де саме святкували храмовий празник.

 

Троє дияконів: Іван (Василь) Барчук, ВС, Петро (Степан) Цідило, ВС, та Дмитро (Роман) Козак, ВС, навчаються на останньому курсі міжнародної семінарії імені святого Папи Вітальяно, що знаходиться в містечку Сені (Рим, Італія). Після свячень і ще короткого часу канікул, вони знову повернуться до Італії, де на них чекає ще один, дуже нелегкий рік навчання.

 

Після свячень, Владика Володимир щиро привітав новопоставлених дияконів, а також висловив свою радість з того, що має чергову нагоду послужитися Згромадженню Воплоченого Слова. Він розповів, що на початку вересня, коли він, разом з Владикою Миколаєм (Сімкайлом) та з о. Йосафатом Бойком, ВС, були у Бразилії, то там вже святкували празник Воздвиження чесного Хреста (за Григоріанським календарем) і саме у спільнотах Згромадження Воплоченого Слова. Через це йому вдвічі приємніше, що в цей день він знову святкує в оточенні монахів та монахинь Воплоченого Слова.

 

З нагоди дияконських свячень, до Івано-Франківська прибули отці з Півдня України (м. Скадовськ, Херсонська обл.), із Закарпаття (смт. Дубове, Тячівський р-н), також прибув о. Теодор Мацапула, ВС, що місіонує в Росії (Омськ, Сибір) та о. Григорій Рогацький, ВС, з містечка Сені (Рим, Італія), який є одним із форматорів у семінарії, а також багато інших гостей, родичів та знайомих. Так на сьогодні Чоловіча гілка нашого в Згромадження в Україні нараховує 9 священиків (з них 6 в Україні, 2 в Італії, 1 в Росії в м. омську), 5 дияконів та 8 семінаристів, серед.

 

Після Божественної Літургії новопоставлених дияконів вітали всі спільноти отців, сестер, «Дому Милосердя», ІІІ Чину та всі бажаючі.

 

Джерело: www.ugcc.org.ua