//

Згідно із законом про "богохульство" в Азії можна засудити до смерті 10 мільйонів осіб

Адвокат "Мазіши Фундасьон", асоціації, що допомагає Асії Бібі, Арон Баркет Мазіш заявив, що "на сьогодні в Азії згідно із законом про "богохульство" можна засудити до смерті 10 мільйонів осіб. Губернатор Пенджабу Тазеєр був убитий екстремістами, пакистанський міністр у справах меншин Шахбаз Бхатту, екс-міністр інформації Шеррі Реман засуджені на смерть", пише HazteOir.org.

 

Згідно із законом про "богохульство" будь-кому, визнаному винним в образі Аллаха, Мухаммеда чи Корану, загрожує страта. В основі закону лежать норми ісламського права шаріату, що передбачають єдине покарання за образу релігії - страту. Мусульманин може оголосити про образу ісламу, не представляючи свідків і доказів. Закон про "богохульство" вимагає негайного засудження обвинуваченого.

 

Пакистанські правозахисники неодноразово заявляли про те, що закон про богохульство часто упереджено використовується по відношенню до релігійних меншин, зокрема до християн, яких в країні налічується близько 3 мільйонів. Представник "Human Rights Watch" Алі Хасан Дайян вважає, що цей закон входить в протиріччя з правами, що гарантуються конституцією Пакистану, часто використовується для зведення рахунків, і тому має бути анулюваний.

 

Слід також нагадати, що прем'єр-міністр Пакистану Юсуф Реза Гілані і міністр правосуддя заявили, що ніякі зміни до закону про "богохульство" внесені не будуть.

 

 

За матеріалами sedmitza.ru