//

Збори Катехитичної комісії Стрийської єпархії

15 вересня 2011 року, відбулися загальні збори Катехитичної комісії Стрийської єпархії УГКЦ. Основною темою зустрічі було звітування про діяльність Катехитичної комісії за березень – серпень 2011 року та план праці на подальші місяці.

 

Учасники зборів – працівники Катехитичної комісії та Комісії у справах мирян і сім’ї Стрийської єпархії  УГКЦ, а також Голови Деканальних Катехитичних Осередків.

 


Зібрання розпочалося із молитви, яку очолив о.Богдан Манишин – Протосинкел Стрийської єпархії УГКЦ. У своєму вступному слові о. Богдан наголосив на важливості катехитичного служіння, зокрема, особливого значення надав співпраці між священиком та катехитом.

 

Отець Олег Кобель - Голова Комісії у справах мирян і сім’ї, звернувся до усіх присутніх з ідеєю щодо створення у Стрийській єпархії  Товариств вчителів-католиків, які могли б не тільки обговорювати певні теми при зустрічах, а навіть протистояти певним викликам сучасного світу, що вкрай необхідно в сьогоденні, оскільки з ними неодноразово зустрічається як молодь, так і дорослі.

 

Що стосується звіту діяльності за березень – серпень 2011 року, то серед заходів, які відбулися, о.Андрій Бінас – Голова Катехитичної комісії відзначив проведення у березні місяці круглого столу на тему: «Християнська етика в школі» та семінарів «Інтерактивні медоди катехизації» і «Відкритий світ інформації. Безпека в інтернеті», у травні – гри  «Брейн – ринг», що проходила серед учнів Парафіяльних Катехитичних Шкіл.

 

Учасники зборів мали змогу подати свої зауваги, щодо катехитичної програми діяльності Парафіяльних Катехитичних Шкіл.

 

Ті заходи та семінари з активних методів катехизації у Миколаївському і Жидачівському районах, проведення яких ще тільки планується, були названі оглядово, це наприклад, святкування Дня Катехита та з’їзд вівтарних дружин Стрийської УГКЦ.

 

Збори завершилися спільною молитвою усіх присутніх та словами вдячності за активну участь в обговоренні важливих питань сьогодення, які склав о.Андрій Бінас.

 

Джерело: Прес-служба Стрийської єпархії