//

Заява єпископів Нью-Йорку з приводу одностатевих союзів

У США схвалили союзи між людьми однієї статі. У відповідь на це єпископи Нью-Йорка виступили з офіційною заявою, виражаючи своє різке засудження і розчарування подібним фактом.


«Ми твердо дотримуємося чіткого вчення Католицької Церкви про відношення до наших гомосексуальних братів і сестер з повагою і любов’ю, - написано в заяві. – Але в той же час ми рішучим чином стверджуємо, що шлюб є нерозривним союзом між чоловіком і жінкою, союзом любові, відкритим до продовження роду, заповіданий на благо цього потомства і самого подружжя».


Єпископи Нью-Йорка усвідомлюють, що їх переконання можуть бути висміяні і що в уряді можуть бути зроблені санкції проти Церков і релігійних організацій, що проповідують вічні істини. Але єдине, що турбує прелатів, вказано в заяві, це те, що шлюб і сім'я ризикують бути зруйновані трагічною самовпевненістю уряду, що ухвалив подібний закон в спробі переглянути наріжні камені цивілізації. Єпископи закликали суспільство до розуміння того, що воно втратило, а саме справжнього  значення шлюбу, яким він був задуманий Богом, заснованого на природних законах і захищеного американськими засадничими принципами.

 

Джерело: Радіо Ватикан