//

Завтра у Львові вшанують пам'ять жертв Скнилівської трагедії

27 липня виповнюється 9 років від Скнилівської трагедії. У цей день у Львові відбудеться поминальна екуменічна служба у капличці на Скнилові. Вона запланована на 11 годину, опісля - похід на кладовище для вшанування пам’яті загиблих. Про це 26 липня повідомив голова ЛМГО «Скнилівська трагедія» Стефан Козак.

 

C.Козак також прокоментував ZAXID.NET, що йому відомо про можливе перенесення пам’ятника жертвам Скнилівської трагедії з летовища  з огляду на його розширення в межах підготовки до Євро-2012. «Мене офіційно з цього приводу ніхто не повідомляв. Просто я зустрічався з головним інженером Дирекції з будівництва об’єктів до Євро-2012 у м. Львові. Я виклав йому свою думку, він мені свою. Вони наразі думають».

 

С.Козак уточнив: «Моя позиція, - я, як голова громадської організації, виконав свою місію, - символ пам’яті збудований. Ми ходимо туди кожної останньої суботи місяця та на річниці. Якщо є потреба щось змінювати, нехай відповідальні особи про це публічно заявлять. Я б казав, якщо б переносили, пасувало б виділити місце під церкву. Це була б моральна сатисфакція. Ми були б у рівних умовах».

 

Нагадаємо, 27 липня 2002 року під час авіашоу на Скнилівському летовищі зазнав катастрофи літак Су-27, загинуло 77 львів’ян, серед яких 28 дітей.


Джерело: ZAXID.NET